Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ο ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.. (ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ).

Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου
ΚΥΠΕ - Τζουλιάνα Βιολάρη - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 24/8/2015 10:29


Ποικίλα είναι τα θέματα που απασχολούν πρωτοσέλιδα τις σημερινές πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες. Ο θάνατος από πνιγμό “αξιωματικού” της λεγόμενης αστυνομίας, η συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος", η ανταλλαγή πυροβολισμών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, η ανησυχητική αύξηση του αριθμού των ασθενών με ρήξη αορτής και το θανατηφόρο κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο “διευθυντής” μέσης εκπαίδευσης είναι μερικά από τα θέματα.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο “Για κάθε 4 Έλληνες 1 Τούρκος” αναδημοσιεύει είδηση της εφημερίδας “Πολίτης” σχετικά με τα κριτήρια της υπηκοότητας και για το ότι οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για τα κριτήρια ανάμεσα στα οποία όπως αναφέρεται είναι ότι σε κάθε τέσσερις Έλληνες αναλογεί ένας Τούρκος. Γράφει ακόμα ότι, ο Αύγουστος έφερε πόνο αφού κατά τα δύο τελευταία 24ωρα έχασαν τη ζωή τους ο  Νταλμάν Γιενέρ, “αξιωματικός” της λεγόμενης αστυνομίας, ο Μεχμέτ Έρσοι του λεγόμενου υπουργείου παιδείας και ο Τεβφίκ Ντεβράν, πρώην λεγόμενος δημοτικός σύμβουλος στο “δήμο” κατεχόμενης Αμμοχώστου. Γράφει ακόμα ότι ο διευθυντής του “κρατικού” νοσοκομείου στην κατεχόμενη Λευκωσία Ραμαντάν Καμίλογλου σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις αιτίες που προκαλούν ρήξη αλλά και στένωση αορτής.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο “Στο χείλος του γκρεμού και οι βιομήχανοι” γράφει ότι σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο “πρόεδρος” του βιομηχανικού επιμελητηρίου Αλί Τσιραλί είπε ότι η συναλλαγματική κρίση των ημερών έχει επηρεάσει και τη βιομηχανία με αποτέλεσμα να βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας πολλές βιομηχανίες. Αναδημοσιεύει ακόμα τη συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος” και γράφει ότι οι Ελληνοκύπριοι στηρίζουν τη λύση του Κυπριακού. Αλλού αναφέρεται στον τραγικό θάνατο του  Νταλμάν Γιενέρ, “αξιωματικού” της λεγόμενης αστυνομίας, ο οποίος πνίγηκε χθες το απόγευμα στο κατεχόμενο Τρίκωμο.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο “Πάλι στην Αμμόχωστο - Πάλι κανόνισμα λογαριασμών μεταξύ μαφίας” γράφει ότι μετά το περιστατικό μεταξύ ανθρώπων της νύχτας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο την περασμένη βδομάδα ένα νέο περιστατικό ανταλλαγής πυροβολισμών έλαβε χώρα χθες μεσημέρι ενώ οι πολίτες εκφράζουν τις φοβίες τους για τη ζωή τους αλλά και για την έξαρση των περιστατικών αυτών. Γράφει ακόμα ότι, ο “διευθυντής” της μέσης εκπαίδευσης του λεγόμενου υπουργείου παιδείας Μεχμέτ Έρσοι έχασε τη ζωή του σε θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Αντάλεια της Τουρκίας κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Αλλού αναφέρεται στον θάνατο 6μηνου βρέφους, το οποίο αφού διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδία εντούτοις δεν άντεξε και χθες απεβίωσε στην μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο "Φυσάει αέρας του 'ναι' στο νότο” αναφέρεται σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη στην εφημερίδα “Αλήθεια” ότι η πλειοψηφία των πολιτών θέλει λύση ενώ αναφορά γίνεται και στα αποτελέσματα έρευνας σύμφωνα με τα οποία η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε περίπτωση διεξαγωγής δημοψηφίσματος θα ψήφιζαν “ναι”. Γράφει ακόμα ότι, σε οι αθλητές που έλαβαν μέρος σε αγώνες θαλάσσιων αθλημάτων στον κατεχόμενο Ποταμό του Κάμπου σε δηλώσεις τους απεύθυναν έκκληση στους νέους όπως μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά και ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Γράφει ακόμα ότι ο θάνατος του  “αστυνομικού” Νταλμάν Γιενέρ και του λεγόμενου ανώτερου λειτουργού του “υπουργείου παιδείας” Μεχμέτ Έρσοι βύθισαν στο πένθος τη λεγόμενη αστυνομία και το “υπουργείο παιδείας”.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο “Μαύρη ημέρα” αναφέρεται στο θάνατο “αξιωματικού” της μονάδας ειδικής δράσης της λεγόμενης αστυνομίας, του 47χρονου Νταλμάν Γιενέρ, ο οποίος πνίγηκε στην θαλάσσια περιοχή του κατεχόμενου Τρικώμου. Αλλού γράφει ότι σε δηλώσεις του ο διευθυντής του “κρατικού” νοσοκομείου στην κατεχόμενη Λευκωσία Ραμαντάν Καμίλογλου αναφέρθηκε στην αύξηση του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται με ρήξη αορτής λέγοντας ότι στο νοσοκομείο αντιμετωπίζονται περισσότερα από δέκα περιστατικά τον χρόνο. Γίνεται ακόμα  αναφορά στην κατάσταση στα σχολεία, τα οποία σύμφωνα με τη τ/κ συντεχνία δασκάλων, δεν είναι έτοιμα να δεχτούν μαθητές αφού υστερούν και σε θέματα κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά και προσωπικού.


(ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΜΚ)
Επιλεγμένη Ειδηση για το Τilleys News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου