Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Πολύνεκρη επίθεση σε κέντρο για άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες στην Καλιφόρνια

Πολύνεκρη επίθεση σε κέντρο για άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες στην Καλιφόρνια
ΚΥΠΕ - Αποστόλης Ζουπανιώτης - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 3/12/2015 06:54
 

Πολύνεκρη ένοπλη επίθεση σε κέντρο για άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες σημειώθηκε στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας. ΟΙ νεκροί ανέρχονται στους 14 ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και οι δύο ύποπτοι δράστες, ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Οι ομοσπονδιακές διωκτικές υπηρεσίες κι η τοπική αστυνομία αναζητούν τα κίνητρα της δολοφονικής ένοπλης επίθεσης στην πόλη Σαν Μπερναρντίνο , μία ώρα από το Λος Άντζελες. Oι δύο ύποπτοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά της Αστυνομίας, στα χέρια της οποίας βρίσκεται – σύμφωνα με πληροφορίες -ακόμη ένα άτομο που ανακρίνεται.

Η επίθεση έλαβε χώρα σε ένα μεγάλο συγκρότημα που εξυπηρετεί άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή.

Τουλάχιστον δύο άτομα (άνδρας και γυναίκα), που φορούσαν στολές παραλλαγής εισέβαλαν στο κτήριο και άρχισαν να πυροβολούν. Στη συνέχεια ανέβηκαν σε αυτοκίνητο SUV και έφυγαν.

Η αστυνομία εντόπισε έπειτα από τηλεφώνημα το αυτοκίνητο σε γειτονικό χωριό κι έπειτα από κυνηγητό στους δρόμους του Σαν Μπερναρντίνο και ανταλλαγή πυροβολισμών σκότωσε τους δύο υπόπτους. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.

Οι αρχές ερευνούν πολλά σπίτια της περιοχής δίπλα από το κέντρο όπου έγινε επίθεση, για πιθανούς άλλους υπόπτους, αλλά και το ίδιο το κέντρο όπου σημειώθηκε η επίθεση, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι οι δράστες έχουν παγιδέψει κάποια σημεία του με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Εκπρόσωπος του FBI δεν απέκλεισε την πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης, ωστόσο ειδικοί αναλυτές και σχολιαστές, αναφέρουν ότι η Αστυνομία δεν διαθέτει ακόμη επαρκή στοιχεία για το στόχο και τα κίνητρα.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής επιβεβαίωσε πληροφορία ότι πριν την επίθεση, προκλήθηκε κάποια ένταση μεταξύ ορισμένων από τα άτομα που συμμετείχαν στη γιορτή και κάποιος αποχώρησε. Ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν πρόκειται για το ίδιο άτομο που επέστρεψε κι άρχισε να πυροβολεί.

(ΚΥΠΕ/ΑΖ/ΚΧΡ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου