Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΓΙΑ 'ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ' ΜΙΛΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΙΚΗΣ




5 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση

Δήλωση κ. Γιώργου Περδίκη, Πρόεδρου Κινήματος Οικολόγων

Η «ευχάριστη έκπληξη» στην υπόθεση της Λαϊκής (Βγενόπουλος) και η σιωπή των αμνών για τη Focus

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί σημαντική θετική εξέλιξη το γεγονός ότι με απόφαση του Εφετείου Αθηνών άνοιξε ο δρόμος για εκτέλεση του αιτήματος δικαστικής συνδρομής και ανάκρισης του Βγενόπουλου, Μάγειρα και Μπουλούτα. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να μην «δείχνει ότι το όλο σύστημα απονομής δικαιοσύνης λειτουργεί κανονικά», διότι ακόμα είμαστε στην αρχή και απέχουμε πολύ από τη δίκη και καταδίκη όχι μόνο των συγκεκριμένων, αλλά και όλων των εμπλεκομένων στο μεγάλο φαγοπότι, αλλά σίγουρα είναι μια καλή αρχή.

Διότι την ίδια ώρα που ξεκινά επιτέλους η δικαστική διαδικασία κατά το αμαρτωλό τρίο της Λαϊκής, οι διάφοροι εμπλεκόμενοι στην Κύπρο τηρούν σιγή ιχθύος έναντι των αποκαλύψεων της εφημερίδας Σημερινής, για τη μετατροπή του δανείου της Focus σε μετοχικό κεφάλαιο άλλης εταιρείας, της Newlead Holdings του κ. Ζολώτα.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών έχει καταγγείλει στο Γενικό Εισαγγελέα ακόμη μια παρόμοια υπόθεση που έχει σχέση με τη Λαϊκή Τράπεζα για την οποία διεξάγεται αστυνομική έρευνα.

Αναμένουμε να δοθούν απαντήσεις για τις γνωστές και άγνωστες υποθέσεις που αφορούν την πρώην Λαϊκή Τράπεζα και να αναλάβουν κάποιοι τις πολιτικές τους ευθύνες.

Αναμένουμε την ολοκλήρωση του ανακριτικών διαδικασιών και την ποινική δίωξη των υπευθύνων.

Αναμένουμε τέλος ότι θα βρεθεί τρόπος να επιστρέψουν τα κλεμμένα στους κουρεμένους της Λαϊκής Τράπεζας.

Οι δηλώσεις θα γίνουν μετά τη συνάντηση του κ. Περδίκη με το Δήμαρχο Μόρφου σήμερα 5 Φεβρουαρίου στις 11:30π.μ. στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στη Λευκωσία.


Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών


ΠΗΓΗ/ΚΥΠΕ
Επιλεγμένη Είδηση γιά  Tilleys News (AT)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου